Špeciálna základná škola, Vtáčkovce 2

Prihlásenie
  • Výroba kŕmidla pre vtáčiky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výroba kŕmidla pre vtáčiky.

    V priebehu mesiaca február sme s ôsmakmi na hodinách pracovného vyučovania pracovali na výrobe kŕmidla pre vtáčiky. Žiaci boli veľmi kreatívni pri vymýšľaní a tvorení rôznych vzorov, ktoré veľmi precízne maľovali pomocou tenkých štetcov akrylovými farbami na plechové nádoby. Následne chlapci opracovávali drevené dosky, brúsili a natierali a vytvorili z nich krásny „domček“ so strieškou, aby sme naň napokon pribili maľované plechovky, ktoré majú slúžiť ako nádoby na krmivo pre vtáčiky. Musíme tiež vyzdvihnúť pomoc pána školníka, ktorý nám aktívne pomáhal pri práci s vŕtačkou a tiež veľký prínos pána učiteľa Mikulu pri opracovávaní dreva. Celé dielo sme na záver natreli a prestriekali ochranným lakom, aby prežilo v každom počasí.

    Napokon sme kŕmidlo pripevnili o strom v areáli našej školy a naplnili ho slnečnicou a pšenicou. Tento rok nás jar prekvapila veľmi skoro a na dokrmovanie vtáčikov je, zdá sa, už trochu neskoro, no aj tak veríme, že sa snáď ešte priletia ponúknuť :-) Ak nie, kŕmidlo tu na nich počká do budúcej zimy.

  • Oznam

    Vážení rodičia, dňa 07.03.2024 (štvrtok) budeme vyplácať žiacke cestovné v čase od 11:00 – 13:00 hod.  

  • Deň otvorených dverí na Spojenej škole, Alejová 6 v Košiciach

    Deň otvorených dverí je dobrou príležitosťou, ako o škole získať viac informácií, stretnúť sa nielen s vyučujúcimi školy, ale aj so žiakmi, ktorí už do školy chodia. Po krátkej prehliadke priestorov školy a prezentácii jednotlivých odborov, ktoré škola ponúka si mohli naši žiaci cez hravé aktivity a tvorivé úlohy vyskúšať a ukázať ako by zvládli štúdium  jednotlivých odborov. A ako to zvládli? Veľmi dobre. Prekvapili svojou zručnosťou, šikovnosťou a nadšením o čom svedčia nasledujúce zábery z dnešného dňa. Domov odchádzali pozitívne naladení s rozhodnutím pokračovať v štúdiu práve na tejto škole.

  • Oznam

    Vedenie školy po konzultácii s RÚVZ Košice oznamuje, že z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov a učiteľov prerušujeme vyučovanie od utorka 6.2.2024 do piatku 9.2.2024. Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou podľa pokynov triednych učiteľov.

    Nástup žiakov na prezenčné vyučovanie je pondelok 12.2.2024

  • NEZABÚDAME - 27.01. - Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu
  • Oznam

    Riaditeľ  Špeciálnej základnej školy, Vtáčkovce 2, 044 47 Vtáčkovce udeľuje žiakom školy riaditeľské voľno na deň 2.2.2024 (piatok)  z organizačných dôvodov.

  • Aby nám škola chutila

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Aby nám škola chutila.

    Na hodinách pracovného vyučovania sa tento týždeň žiaci jednotlivých tried venovali pečeniu a príprave jednoduchých pokrmov, ako banány v čokoláde, domáce Raffaello či slané tyčinky z lístkového cesta. Malá inšpirácia, ako vieme z pár ingrediencií pripraviť rýchle a chutné pohostenie na rôzne príležitosti 

  • Oznam

    Vážení rodičia, dňa 16.01.2024 (utorok) budeme vyplácať žiacke cestovné v čase od 11:00 – 13:00 hod.  V tento deň sa zároveň uskutočnia konzultácie s jednotlivými vyučujúcimi k výchovno – vzdelávacím výsledkom žiakov za I. polrok 2023/2024. Vaša účasť je nutná! Ďakujeme.

  • Vianočné prianie
  • List Ježiškovi

    Do fotogalérie bol pridaný nový album List Ježiškovi.

    Už sa zase tešíme na Ježiška, čože nám tento rok nadelí. Takto znejú slová známej piesne. A čo by sme to boli za deti, keby sme sa netešili na Ježiška aj my. A keby len tešili! Svoje želania sme mu rovno napísali a nakreslili kresbičky. Okrem materiálnych vecí sme si však najviac priali zdravie, šťastie, lásku a to, čo nenájdeme pod stromčekom, ale v našich srdciach, dobro.V tomto roku sme Ježiška potešili šesťdesiatimi listami a túžobne očakávame jeho odpoveď.

  • Vianočná pošta

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pošta .

    S príchodom Vianoc sa všetci tešíme na čas strávený s ľuďmi, ktorí majú špeciálne miesto v našich srdciach. Medzi nami však žijú aj ľudia, ktorí vianočný čas strávia v Domovoch dôchodcov, či Domovoch sociálnych služieb. OZ Pohodovo preto prišlo s krásnou myšlienkou, potešiť starkých a starké vlastnoručne vyrobeným pozdravom, či darčekom. Aj od nás, zo školy, putujú nádherné pozdravy a drobné darčeky. Tentoraz potešia tridsiatich starkých a starké v Tornali. Ďakujeme, že môžeme byť súčasťou.

  • Oznam

    Riaditeľ Špeciálnej základnej školy, Vtáčkovce 2, 044 47 Vtáčkovce udeľuje žiakom školy riaditeľské voľno na deň 22.12.2023 (piatok)  z organizačných dôvodov.

  • Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš .

  • Svetový deň boja proti AIDS

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň boja proti AIDS.

    Každoročne si celý svet 1. decembra pripomína Svetový deň boja proti AIDS. Inak tomu nie je ani v našej škole a považujeme za mimoriadne dôležité so žiakmi diskutovať aj o takýchto témach. Pri informačnej nástenke sa žiaci, spoločne s učiteľmi, dozvedeli informácie o  tejto závažnej chorobe, o jej prenose, o prevencii, o liečbe, aj o dopade na ľudské životy.  Následne sme si všetci na znak spolupatričnosti pripli červenú stužku, ako symbol boja proti HIV /AIDS. 

  • Oznam

    Vážení rodičia, dňa 7.12.2023 (štvrtok) budeme vyplácať žiacke cestovné v čase od 11:00 – 13:00 hod. za mesiac november 2023.

  • Detský čin roka 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Detský čin roka 2023.

    Naši žiaci ako súčasť detskej poroty v projekte Detský čin roka 2023

    Zahlasované! Tento rok sa žiaci našej školy stali aktívnou súčasťou detskej poroty v projekte Detský čin roka 2023. Na hodinách čítania, etiky, výtvarnej výchovy  a iných, vhodných predmetov - sa čítalo, písalo, počúvalo, rozmýšľalo, rozprávalo, hlasovalo... Držíme palce všetkým nominovaným deťom zo Slovenska a spolu s organizátormi projektu "veríme, že to dobré, čo sa deti naučia o živote cez príbehy iných detí, si uložia do srdiečok a odnesú do dospelosti".

  • BUBNOVAČKA 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album BUBNOVAČKA 2023.

    Za väčšiu ochranu a detstvo bez násilia sa spojilo takmer 220 000 detí a dospelých od Ašu po Čiernu nad Tisou.

    Ticho deti pred násilím neochráni! Ochrana pred násilím a prevencia násilia musí riešiť nahlas, komplexne a koordinovane. Ticho nič nerieši.

    Desiaty ročník podujatia „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2023!“ sa konal na Slovensku pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a v Čechách pod záštitou prezidenta Českej republiky Petra Pavla a Evy Pavlovej, prvej dámy.

    Organizátori podujatia, Centrum Slniečko, n.o.Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch a Centrum Locika, z. ú. vnímajú desiaty ročník ako výnimočný. „Počet zapojených dosiahol počet, takmer rovnaký, ako počet za deväť predchádzajúcich ročníkov. Naprieč dvomi krajinami bubnovalo 220 000 detí. Zapojenie nielen škôl, ale zástupcov miest, firiem, organizácii, polície, verejnosti, ... nám jasne ukazujú, že téma ochrany detí pred násilím je dôležitá. Veríme, že tisícky zapojených detí bolo dostatočné „hlučných“, aby ich počuli aj tí, ktorí rozhodujú o živote detí bez detí! Pretože len dôsledné rešpektovanie a napĺňanie všetkých článkov Dohovoru o právach dieťaťa na všetkých úrovniach, je cestou, ako pre deti vytvoriť bezpečný priestor pre detstvo bez násilia“, zhrnuli organizátori.

     

    S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri organizuje podujatie “Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré upozorňuje na dôležitosť dlhodobo zanedbávanej ochrany detí pred násilím, poukazuje na potrebu včasnej prevencie v spoločnosti a vyjadruje hlasné NIE, násiliu na deťoch!

     

    V jednom zo zariadení Centra Slniečko, n.o. spolu s deťmi bubnovala pani prezidentka. Veľké spoločné bubnovania, či pochody mestom na Slovensku boli v desiatkach obcí, ale aj v mestách Nitra, Partizánske, Handlová, Dolný Kubín, Trenčín, Prievidza, Nováky, Michalovce, Veľké Kapušany, Komárno, Trebišov, Turčianske Teplice, Prešov,... Na školách sa organizovali rôzne počas celého týždňa. Školy organizovali detské konferencie, prebiehali rôzne diskusie, nacvičovali sa divadelné predstavenia, písali sa eseje, básne i maľovalo sa. Podujatie má nové Česko – Slovenské logo. Vznikla pieseň s videoklipom,...

     

  • Svetový deň detí

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň detí.

    celosvetovej iniciatíve UNICEFu na oslavu Svetového dňa detí sa tento rok prvý krát v histórii pripojilo 20.11.2023 aj Slovensko a teda s radosťou aj my, žiaci a učitelia ŠZŠ Vtáčkovce. Pripomenutím si dokumentu Dohovor o právach dieťaťa, rozobratím si niektorých konkrétnych práv detí, hrou a v neposlednom rade SPOLOČNÝM tvorením a pripojením sa k výtvarnej výzve - sme oslávili tento sviatok. Vďaka niekoľkodňovej participácii všetkých zúčastnených vzniklo nádherné dielko - dielko šikovných pedagógov, no predovšetkým nádherných detí, ktoré pedagógovia vedú k tomu, že sa neučíme pre školu, ale pre život... Jedinečných žiakov, ktorí práve svojou jedinečnosťou môžu a sú pre všetkých ostatných prínosom. Lebo každý z nás je originálnym kvietkom a spolu vytvárame tú najkrajšiu kyticu. #WorldChildrensDay #SvetovyDenDeti  #PreKazdeDieta 

  • Športovo –zábavné dopoludnie v Športovo-zábavnom areáli na SOŠ Alejová 2 v Košiciach

    Žiaci VIII.A, IX.A a IX.B triedy našej školy sa 26.10.2023 zúčastnili športovo-zábavného dopoludnia  na SOŠ Alejová 2 v Košiciach. Organizátori si pre nás pripravili množstvo súťaží a rôznorodosť športových disciplín umožnila zapojiť sa každému žiakovi.Naši žiaci zápolilivo  futbale družstiev jednotlivých škôl a zmerali si svoje sily v skoku do diaľky, v hode na cieľ, kope na bránu a v prekážkovom behu. Po výborných športových výkonoch dobre padol teplý čaj a koláčiky, ktoré pre nás nachystali žiaci usporiadateľskej školy. Tento deň bol pre našich žiakov nielen zaujímavým zážitkom, ale aj motiváciou v prípade rozhodovania sa o voľbe povolania a budúceho štúdia na SOŠ Alejová v Košiciach. Získali nových kamarátov, budúcich spolužiakov a zoznámili sa s miestom ich budúceho štúdia.

    Ďakujeme všetkým žiakom za úspešnú reprezentáciu našej školy a získanie 1. miesta vo futbale družstiev, rovnako za vzorné a príkladne správanie sa počas celého dňa.

  • Oznam

    Oznamujeme žiakom, že jesenné prázdniny začínajú v pondelok 30.10.2023. Nástup do školy je vo štvrtok 02.11.2023.

strana: